StartFantastic's kennel | Fido | Charlie | Aktiviteter | Om pudeln | Om mig | Kontakt| Gästbok

Dagbok 2012

Torsdag den 8 mars

Ikväll har jag varit iväg och tränat rallylydnad med träningsgruppen i inomhuslokalen igen. Det gick bra, och högerhandlingen funkar finfint. Upptäckte dock att momentet "Tre steg bakåt" inte var så lätt på höger sida, så det får jag träna på. Men det är ett bra tag till nästa tävling, så det kommer gå bra.

Jag har sedan helgen också börjat träna in de två sista momenten i lydnadsklasd 2, rutan och fjärrdirigering. Fjärren är nu (bara på en vecka) tävlingsmässigt klar, men rutan behöver nötas mer, och på olika platser. Men till våren räknar jag med att göra ett försök att starta Fido. Ska bli kul att få se lite resultat av min träning :-)

Måndag den 6 februari

Ikväll har jag varit iväg med Charlie och tränat lydnad tillsammans med en träningsgrupp i grannklubben. Helt suveränt, ett jättestort uppvärmt ridhus och ett 10-tal ekipage. Trots att det var helt ny miljö, kunde Charlie koncentrera sig under kommandon. Vi körde rätt hårt, och det slog mig återigen vilken otrolig motor han har, det ska mycket till för att trötta ut honom. Det bästa var att kunna träna platsliggning i grupp, för sådant går ju inte att få till när man tränar själv. Charlie låg helt tyst och stilla, så det känns jättebra. Det jag fortfarande behöver träna på är avkoppling i pauser, då han inte riktigt kan koppla av utan vill ha koll hela tiden. Det måste ju vara mycket skönare att kunna lägga sig och sova när matte fikar :-)

Söndag den 15 januari

Idag har vi hälsat på Fidos valpar. Så underbart söta! De har nu hunnit bli 7 veckor gamla. De busade mycket med mamma Wilma. Det var svårt att slita sig därifrån. Jag hoppas att de alla får riktigt fina hem.

  

  

Lördag den 15 januari

Idag passade jag på att träna lite tävlingslydnad med platsliggning med Charlie i ridhuset. Han skötte sig finfint trots alla häst hästkluttar  som låg på marken.


Torsdag den 12 januari

Igår började inomhusträningen med träningsgruppen i rallylydnad. Vi har fått hyra en lokal två gånger i månaden. Eftersom jag gjort uppehåll med träningen i 2 1/2 månad, så kände vi oss så klart lite ringrostiga, men vi kom snabbt på banan igen. Vi körde en fortsättning och en avancerad bana. Jag tyckte alla i gruppen hade gjort framsteg sedan sist vi sågs.År 2011

Onsdag den 7 december

Fido och Wilmas valpar är nu drygt en vecka gamla, visst är de underbara!


Tisdag den 29 november

Fido har idag blivit pappa! Han har tillsammans med söta tiken Wilma fått fyra små trollungar. Kärlek uppstod vid första ögonkast när Fido och Wilma träffades för första gången. Det ska bli jättespännande att få följa dessa valpar i deras liv framöver. Allt gick bra när de föddes, och Wilma var jätteduktktig. 

Söndag den 18 september

Jippie! Idag har jag nått årets tävlingsmål! Nu är både Fido och Charlie uppflyttade till avancerad klass i Rallylydnad! Och båda hundara har därmed också fått en till titel i sina stamtavlor, denna gång Rallylydnadsdiplom Fortsättningsklass RLD F.  Fido tävlade igår i Roslagen, Häverö BK , och Charlie idag i Ågesta. Så nu är det bara till att börja finslipa på momenten i avancerad klass. Tyvärr finns det bara en tävling kvar inom rimligt avstånd i år, men den har jag redan siktat in mig på.

Fido RL
Charlie RL
Fido klarade idag (den 17/9) sin tredje rallylydnadstävling i fortsättningsklass. Han är därmed uppflyttad till avancerad klass och får även en ny titel:
LP1 RLD N RLD F Perias Gorgeous Fido !
Charlie klarade idag (den 18/9) sin tredje rallylydnadstävling i fortsättningsklass. Han är därmed uppflyttad till avancerad klass och får även en ny titel:
SE UCH RLD N RLD F Tungels Kardemumma !

Klicka här för 2011 års dagbok
Antal besök: Varav idag: © Copyright 2007-2012 Fantastic's kennel