Start Fantastic's kennel | Fido | Charlie | Aktiviteter | Om pudeln | Om migKontakt | GästbokHundar har alltid funnits i mitt liv. Redan som liten hade min mormor och morfar en vacker chow chow - Rufsan, och min farmor en schäfer - Ilja. Även många i den övriga släkten och vänskapskretsen hade hundar.

För egen del började det hela i slutet av 70-talet, då vi köpte vår första pudel. En svart mellanpudel som hette Tickan. Själv hade jag precis börjat i grundskolan, och var överlycklig över att få hålla den lilla söta valpen i knäet i bilen på väg hem från uppfödaren. Tickan visade sig bli en mycket trevlig familjehund, så trevlig att vi beslutade att hon skulle få valpar. Efter första kullen behöll vi en tik, Fiffi. Min mamma genomgick den utbildning som på den tiden krävdes för att få starta en kennel, och efter att ha blivit godkänd så startade hon kenneln Fantastic's. Tickan fick sammanlagt tre kullar, och än i dag finns det pudlar kvar som härstammar från henne.

Numera består min familj av mig själv, husse Bosse, två små lillmattar och så mellanpudlarna Fido och Charlie. Jag hade länge velat ha en hund igen, men min sambo var inte lika övertygad. Men så när jag vaknade upp på min 30-års dag fick jag ett litet paket levererat till sängen. Ur lådan tittade världens sötaste lilla hundvalp upp. Han hade en rosett runt halsen. Gissa om jag blev lycklig.

Fido har nu hunnit bli fem år, och har prövat på både utställning, tävlingslydnad och agility. Vi befinner oss fortfarande bara i början av hans karriär, eftersom jag med honom fått lära mig de olika grenarna från början. Vi har gjort nystart i utställningsringen med strålande resultat, flera CK och placerad i BHKL. Även lydnadsträningen går framåt. Vi har gått två kurser i tävlingslydnad och lärt oss momenten i lydnadsettan. Vi hoppas kunna bli startklara för att i alla fall ställa upp i någon inofficiell tävling i år.

Charlie har fyllt 1 år, och även han är aktiv i både ringen och på lydnadsplan. Utställningsmässigt har han redan hunnit meritera sig med CERT, och lydnadsträningen går framåt. Jag har stora planer för Charlie framöver. Om detta kommer ni att kunna läsa på dessa sidor.

I övrigt så är mina hundar helt underbara, och de har ett mycket härligt temperament. De älskar långa skogspromenader, gillar att busa runt och är nästan alltid glada. De är väldigt aktiva och tycker om när det är liv i huset. På både gott och ont är de väldigt lättlärda. Detta kräver att matte hela tiden måste hitta på nya utmaningar till dem. Men visst är det trevligt att alltid ha någon att leka med eller att pyssla om, det är ju så det ska vara när man har en hund.


Antal besök:Besöksräknare © Copyright 2007-2009 Fantastic's kennel

Senast uppdaterad: 2009-05-10