StartFantastic's kennel | Fido | Charlie | Aktiviteter | Om pudeln | Om mig | Kontakt| Gästbok

Dagbok 2011

Onsdag den 7 december

Fido och Wilmas valpar är nu drygt en vecka gamla, visst är de underbara!


Tisdag den 29 november

Fido har idag blivit pappa! Han har tillsammans med söta tiken Wilma fått fyra små trollungar. Kärlek uppstod vid första ögonkast när Fido och Wilma träffades för första gången. Det ska bli jättespännande att få följa dessa valpar i deras liv framöver. Allt gick bra när de föddes, och Wilma var jätteduktktig. 

Söndag den 18 september

Jippie! Idag har jag nått årets tävlingsmål! Nu är både Fido och Charlie uppflyttade till avancerad klass i Rallylydnad! Och båda hundara har därmed också fått en till titel i sina stamtavlor, denna gång Rallylydnadsdiplom Fortsättningsklass RLD F.  Fido tävlade igår i Roslagen, Häverö BK , och Charlie idag i Ågesta. Så nu är det bara till att börja finslipa på momenten i avancerad klass. Tyvärr finns det bara en tävling kvar inom rimligt avstånd i år, men den har jag redan siktat in mig på.

Fido RL
Charlie RL
Fido klarade idag (den 17/9) sin tredje rallylydnadstävling i fortsättningsklass. Han är därmed uppflyttad till avancerad klass och får även en ny titel:
LP1 RLD N RLD F Perias Gorgeous Fido !
Charlie klarade idag (den 18/9) sin tredje rallylydnadstävling i fortsättningsklass. Han är därmed uppflyttad till avancerad klass och får även en ny titel:
SE UCH RLD N RLD F Tungels Kardemumma !

Söndag den 4 september

I dag har vi varit iväg till Norsborg och tävlat i rallylydnag igen. Charlie debuterade i fortsättningsklass, och Fido tävlade för andra gången i denna klass. Och jag är otroligt nöjd med resultatet. Charlie var så lugn och harmonisk hela tävlingen.  Jag visste inte hur han skulle gå nu när man inte får ha koppel, men han lyssnade väldigt bra. Tyvärr hade det tävlat en löptik på banan klassen innan, så han fick lite avdrag på att han nosade i gräset ibland, så det får vi träna mer på. Förutom det är jag jättenöjd med hans resultat.
Och Fido gjorde sin bästa tävling någonsin. Ett endaste litet avdrag på endast ett moment, i övrigt felfritt! Och full pott på helheten! Han slutade på hela 96 poäng!  Nu är det inte långt kvar tills vi är uppe i avancerad klass och tävlar.

Söndag den 14 augusti

I dag kan även Charlie titulera sig RLD N! Vi har varit iväg på ytterligare en rallylydnadstävling i Rimbo. Charlie klarade sin tredje klvalificerande tävling och är nu även han uppflyttad till fortsättningsklass. Och finfina 92 poäng fick han också. Även Fido gjorde bra ifrån sig, han debuterade i fortsättningsklass och nådde upp till kvalificerande poäng även han.

Nu sover de båda gott efter en lång och rolig dag, och jag längtar redan efter nästa tävling.

 

Söndag den 7 augusti

I dag har Fido, Charlie och jag varit på rallylydnadstävling igen på Apollogruppens tävling som hölls i samband med kennelklubbens utställning i Vallentuna. Snacka om att tävla med mycket störningar! Tävlingen genomfördes nämligen i finalringen, mitt inne i utställningsområdet, och där var ca 2 000 hundar på plats!

Charlie tyckte allt runtomkring var väldigt spännande, och jag var säker på att det skulle gå helt åt skogen, för han var inte koncentrerad på mig i många sekunder i sträck under uppvärmningen, det var ju så ofantligt många spännande dofter i gräset runt omkring... Men när det väl var dags ställde vi oss vid insläppet, jag sa fot, och han satte sig lydigt vid min vänstra sida, tittade på mig, och ville in och tävla. Och det räckte till ett kvalificerande resultat även denna gången, heja Charlie! Nu har han bara en tävling kvar tills han blir uppflyttad.

Därefter liftade Charlie hem med gammelmatte, så han slapp skyfallet som sedan pågick resten av dagen. Jag tror aldrig jag varit så blöt tidigare. Fido hade startnummer 33, så det blev en lång väntan i regnet. Väl inne på tävlingsbanan så skötte sig Fido exemplariskt trots allt regn och blött gräs, och han fick ett toppenresultat på 94 poäng! Detta innebär att Fido nu kan titulera sig RLD N, dvs han har fått sin första rallylydnadstitel!

 
Tävlingsområdet taget med en regnvåt mobil. Fido som inte är så förtjust i att vara i buren, kröp med glädje in och la sig att sova. Klok pudel.

Måndag den 25 juli 

I kväll var jag på styrelsemöte för Pudelklubben. Höstens kursplan blev helt spikad, och finns på sektionens hemsida. Som vanligt efter ett besök hos Annika och Ingemar, så gick Charlie igenom varenda kvadratcentimeter av min kropp när jag kom hem. Han nosar och nosar på mina kläder. Idag luktade jag nog extra "gott" eftersom hans halvsyster Julia suttit i mitt knä. Jag är övertygad om att han känner igen lukten av alla hans Tungels-släktingar.

Charlie före bad Charlie efter bad och grovklippning

Söndag den 24 juli  

I natt återvände vi efter en härlig husvagns semester. Rutten blev Örebo-Lidköping-Västkusten-Värnamo. Hundarna var med nästan överallt och fick många härliga bad.

Fido är specialist på att finna skugga. Här kröp han in under picknick-filten.

Semestern avslutades med en helg på High Chaparall. Där fick vi vara med om tågöverfall, dueller, bankrån, mm, med ett smällande utan dess like. Det är inte alla hundar som skulle klara av dessa ljudnivåer, jag blir så imponerad av Fido och Charlie. 

 

Söndag den 10 juli 2011

Jippie! Idag har vi varit iväg på vår livs andra officiella rallylydnadstävling. Vid jägarhyddan (Rimbo). De anordnade två tävlingar samma dag, och jag hade anmält båda hundarna till båda tävlingarna. Först blev vi bortlottade från alla fyra starterna, men sen hade vi turen att bli ditlottade igen till två starter pga återbud, så Fido fick en plats i den första tävlingen på förmiddagen, och Charlie en i den andra på eftermiddagen. En lång dag alltså, från klockan 9 till klockan 18.

Och idag fick Charlie äntligen visa vad han går för. Han var jätteduktig! Och skötte sig exemplariskt! Först fick han vänta, vänta, vänta i 8 timmar innan start, sen när det väl var dags fick han lov att gå in på banan oförberedd utan uppvärmning, för arrangören hade protokollen i fel ordning. Trots detta gick han in och glänste. Han fick 95 poäng, fick bara några små avdrag för kortvarigt nosande på marken. Duktiga, duktiga Charlie.

Fido gjorde som vanligt vad han skulle, han var dock lite trött av värmen. Han slutade på 90 poäng och har nu 2 av 3 kvalificerande resultat, alltså bara ett kvar tills han får en rallylydnadstitel i Nybörjarklass, och därefter kan börja tävla i nästa klass.

Nu sover hundarna gott, och det kommer även jag göra i natt…

Fredag den 8 juli 2011

Äntligen var det då dags för vår första officiella rallylydnadstävling. Jag hade anmält båda hundarna. Fido har ju gått en kurs nu, och Charlie gick så bra den första och enda gången han har gått en bana, så det var värt en chansning trots att jag inte har tränat något med honom. Tävlingen var i Uppsala, och för en gångs skull så kom jag iväg i skapligt god tid. MEN, när jag närmade mig Uppsala kommun, kom jag på att jag glömt hundarnas koppel hemma. Jag hade gått en vända med dem innan jag åkte, och släppte sedan in dem direkt i bilen, tänkte därmed inte på halsband och koppel!

Nervöst, nervöst, hur skulle detta lösa sig. Lätt stressad rusade jag in till tältet med tillbehör. Hade bara 200 kr med mig, så där var det kört, halsband och koppel var mycket dyrare. Gick sedan och frågade i sekretariatet om de möjligtvis kunde låna ut ett koppel och halsband. Lyckligtvis var det en tjej som kunde hjälpa mig. Hon lyckades få fram ett knall-orange spännband som fick duga som halsband (jag fick linda det två varv runt halsen) och ett läderkoppel till stor hund, mycket längre och tyngre än vad jag är van vid. Men nu kunde jag i alla fall tävla, och kunde pusta ut lite. Då var det dags för banvandring. En spännande bana, med de för mig svåraste momenten.

Sedan full rulle, ut och rasta hundarna som satt i bilen, och därefter start för Charlie som hade nr 8. Jag hann inte värma upp honom innan, så första skylten, läggande under gång, fick han avdrag på då han satte sig istället, nästa skylt, vänster spiral, gick bra, och sen kom min DUNDERMISS. På grund av det långa kopplet som jag lånat, så trasslade det in sig runt frambenet på honom. Utan att tänka på det rättade jag till kopplet och nuddade då vid honom. Inne på tävlingsbanan får man inte röra hunden, då blir man underkänd… Dumma, dumma mig! Resten av banan gick han kanon. Han fick kvalificerande resultat, men får inte tillgodoräkna sig detta pga att jag råkade röra vid honom. Strongt gjort av Charlie, men så synd att matte gjorde fel, jag var så arg efteråt.

Fido hade startnummer 30, så där hade jag god tid på mig att förbereda mig. Fido skötte sig alldeles utmärkt, och fick toppenpoängen 93 av 100. Med dessa poäng blev han placerad som 7:a bland alla startande! Duktig vovve!

 

Onsdag den 6 juli 2011

Igår fick Fido och idag Charlie ett välbehövligt bad. Dock kan jag inte raka nosarna, då mitt skär verkar ha gått sönder. Har försökt plocka isär, rengjort, smörjt, men ändå tuggar det bara. Vet inte om det helt enkelt har blivit så slött så att det inte tar. Så de får odla skägg tills jag fått skäret slipat…

Söndag den 3 juli 2011

Idag blev Charlies dotter Minou både svensk och dansk utställningschampion på Bornholm i Danmark. Hon blev dessutom BIR (bäst i rasen). Stort grattis till vackra Minou, Ingela och matte Eva! Minou är nu både svensk, dansk, estniskk och lettisk champion. Tänk vilka vackra barn Charlie har fått.

Minou blev Bir & tog cert i Danmark.
Foto från Kennel Tip-tops, http://www.tip-tops.se/

Lördag den 25 juni 2011

Önskar er alla en trevlig midsommarhelg!


Fido tar sig ett härligt midsommardopp i havet

Lördag den 18 juni 2011

Idag tog vi bilen till en äng, och jag körde ett kort lydnadspass med Charlie, medan lillmatte tog hand om Fido. Charlie var verkligen träningssugen och fick till blixtsnabba ställanden och lägganden.  Det är så härligt med en hund som har sådan motor och arbetsglädje. Vi avslutade sedan med en kort skogspromenad.

Måndag den 6 juni 2011

Sveriges nationaldag, och strålande solsken.

I helgen åkte agility-hindren fram på gräsmattan igen, så nu ska vi träna in framför allt slalomen. Hundarna tycker dock att det är lite för varmt för att träna agility. Jag och Charlie har även anmält oss till träningskvällar i agility, så nu ska vi få lite gruppträning också. Det var länge sen vi körde, mer än ett år sedan tror jag, så det ska bli kul.

Båda hundarna fick även träna platsliggning idag, Charlie 3 minuter synligt, och Fido en minut där jag stod gömd. Vet inte om eller när jag kommer komma ut och tävla i lydnad igen, men det är kul att underhålla det de kan i alla fall, samt träna in lite nytt. Fido har kvar rutan i lydnadstvåan som jag inte börjat med, Charlie har kvar miljöträningen inför lydnadsettan. Det är skillnad att utföra momenten i lugn hemmamiljö jämfört med en tävlingslik miljö fullt med andra människor och hundar.

Båda hundarna är i stort behov av ett bad nu, men det känns lite för varmt för det. Vi får ta det en mer mulen dag.

Söndag den 29 maj 2011

Äntligen dags för KM i rallylydnad. Vi hade inte tränat ett enda moment på två veckor, men vetskapen att hundarna kan det här gjorde att det ändå kändes bra när vi åkte dit. Jag hade anmält både Fido och Charlie. Vädret bjöd på regn, men det gjorde inget, inga av mina hundar är särskilt kinkiga för det, och jag tycker bara att det är skönt att tävla när inte solen gassar på.

Fido hade startnummer 6 och Charlie nr 10, så det funkade fint att ha båda i samma klass. Båda hundarna skötte sig finfint, dock så fick jag efteråt lära mig att man ska ha tunga koppel med tung karbinhake under hakan, då även blåsten som kan ta tag i mina superlätta koppel räknas som sträckt koppel med avdrag på poängen. Trots detta, så slutade båda två (!) på 93 poäng, och vi fick priser och rosetter! Vilka duktiga vovvar jag har. Klubben bjöd sedan på fika med hemlagade kakor, det är alltid lika trevlig att vara där.

Måndag den 18 maj 2011

I morse åkte Fido och jag iväg till veterinären för att operera bort hans knöl. Det var med tunga kliv jag klev in på kliniken, men vetskapen om att veterinären anses som en väldigt skicklig kirurg gjorde det lättare. Knölen hade blivit lite mindre, vilket jag berättade för veterinären, och en undersökning till visade att det inte alls var någon tumör, utan en annan knöl som satt ytligt. Jag blev därför rekommenderad att inte operera, och istället hålla den lite under bevakning, då det inte verkar vara någon farlig knöl. Tänk vad skönt, det var med lätta kliv jag lämnade veterinärkliniken.

Måndag den 16 maj 2011

Idag var det så dags för mig och Fido att åka iväg på en riktig tävlingsträning i rallylydnad. Jag kom lite sent, för jag missade avfarten, så väl på plats skulle alla precis börja gå banan. Jag band upp Fido vid ett staket bredvid och började gå. Fido var så duktig, satt helt tyst och väntade på mig, trots att jag vet att han inte gillar att bli lämnad uppbunden.  Det var som att han förstod att nu var det ”allvar”.

Jag fick det startnummer 13 (sist), så det var bara att vänta. Alla som var med var jätteduktiga. När det sedan var dags för start var både jag och Fido laddade. Allt gick som planerat förutom att han svävade ut lite för långt ifrån min sida flera gånger, så det blev 1 poängs avdrag per gång. Men han lyssnade och följde mig väldigt bra ändå. Tyvärr råkade han sätta sig först vid momentet läggande under gång, så det blev 10 poängs avdrag, alltså ingen topp-placering, men jag är jättenöjd ändå. Det här vill jag göra igen. Efteråt, vid samling och protokollutdelning, var Fido så glad, han gjorde alla cirkuskonster han kan och var så söt som bara han kan vara.

lördag den 14 maj 2011

Idag hade jag och Fido avslutning på rallylydnadskursen. Vi höll på i 3 timmar, med dels en bana och dels fem olika stationer, där vi övade olika kombinationer av skyltar. Slutligen hade vi en avslutningstävling med domare och protokollförare. Då vad Fido trött. Innan vi skulle in på banan så la han sig ned att sova med huvudet platt mot backen.  Jag hann inte väcka honom ordentligt när det var dags, så han tog sig ”sovandes” runt banan. Men han gjorde det han skulle i varje fall, dock lite väl långsamt. Poängmässigt blev den 85 poäng, så det hade varit godkänt på en tävling. Nu sover han gott här hemma.

På eftermiddagen gick jag och Charlie ut på en träningspromenad. Jag stannade vid grusplanen och tänkte köra lite rallylydnadsmoment, men då linförigheten gick så bra så fortsatte jag istället med lydnadsettans moment. Och vilken kille han är? Trots att vi inte tränat detta på så länge så satt det direkt! Blev lite sugen på att anmäla honom till en lydnadstävling nu, men jag vet att jag måste träna mycket mer med störningar först i så fall. Jag stannade därför till även vid en lekplats full med barn och tränade lite kontaktövningar.

Onsdag den 11 maj 2011

Idag var det näst sista gången på rallylydnadskursen. Vad snabbt det har gått. Denna gång tog jag med mig både Charlie och Fido. De skötte sig båda exemplariskt! Charlie gjorde debut i rallylydnaden, och gick en hel bana för första gången, och han hade inga som helst problem. Det enda momentet han inte har lärt sig än är att backa. Det måste både Fido och Charlie träna på. Det är fantastiskt vad de följer handrörelser bra. Även fast vi exempelvis aldrig tidigare tränat på moment med hunden på höger sida, så förstår de direkt bara man är tydlig. De borde ju tycka att det känns lika bakvänt som man själv, men de bara följer mig. Det är härligt med så följsamma hundar. Utmaningen blir nu att stoppa undan godiset, och se om det kommer gå lika bra då…

Måndag den 9 maj 2011

Idag var Fido till veterinären för att undersöka sin knöl, och det visade sig tyvärr att han måste operera bort den.  Stackars Fido, han har varit med om så mycket hemskheter sista tiden med sina skador och olyckor, och nu det här. Jag är så klart ledsen och orolig.

Torsdag den 5 maj 2011

Idag hade jag en veterinärtid för Fido, men veterinären blev sjuk, så jag blir tvungen att vänta till på måndag.  Fido har haft tratt en vecka nu, men det är bara att ge sig till tåls några dagar till.

På kvällen var vi iväg på rallylydnadskursen. Nu börjar jag få bra grepp om skyltarna, vilket känns bra. Det är bara två gånger kvar på kursen nu, vad snabbt det gått.

Söndag den 1 maj 2011

Idag var det lite kyligare ute. Men det hindrade oss inte från en picknic nere vid sjön. Fido fick följa med, och vi tränade rallylydnad och lite cirkuskonster med honom. Han var bra sugen på att bada också, men den här gången fick han inte det.

När vi kom tillbaka gick Charlie, barnen och jag på en timmes skogs- och lekpromenad. Charlie fick balansera på stora spetsiga stenar medan barnen lekte korvkiosk med allt vad naturen har att erbjuda (pinnar = korv, kottar = köttbullar, blad = sallad)

Lördag den 30 april 2011

På morgonen gav sig jag och Charlie ut på en springrunda. Jag har köpt nya löparkläder, och har tänkt börja springa regelbundet för att bättra på konditionen. Charlie får hänga med i sitt elastiska koppel som jag fäster runt midjan. Han är så duktig, vet precis vad som gäller när det kommer på, trots att vi bara varit ute 3-4 gånger. Inget drag alls, utan han håller sig precis strax bakom mig på vänster sida. En bra träningskamrat!

På kvällen firade vi valborg med god middag och gott sällskap. Sedan bar det ut till valborgsmässoelden. Otroligt vad den brann fort och mycket. Hundarna blev väldigt uppvaktade av alla barn som kom fram och klappade. Pudlar ser nog extra inbjudande ut eftersom de har så len, mjuk och härlig päls. Och så är de ju väldigt söta förstås. Sedan blev det fyrverkerier. Tur att man inte har skotträdda hundar, de reagerar inte alls när det smäller.

Torsdag den 28 april 2011

Idag var jag och Fido på rallylydnadskurs igen. Men jag tror att han var lite trött efter påskhelgens äventyr, för han var inte alls lika på som vanligt. Han gjorde det han skulle men inte mer. Ett moment som vi måste träna på är ”Backa”, för det har jag aldrig lärt honom tidigare. Han är inte helt med på ”Stå” från sitt och ligg än heller. I övrigt så har jag så otroligt mycket hjälp av träningen i tävlingslydnaden, mycket är ju delar av dessa moment. Honnören, tex exempel, som många har problem med är ju bara 1 ½ minut man ska vara stilla, inga problem för Fido.

Måndag den 25 april 2011

Vi har varit ute i skärgården, och där hade vi ett underbart påskväder! Hundarna stortrivdes. Fido älskar att bada i havet, och han kunde inte låta bli trots det noll-gradiga vattnet. Han lyckades till och med locka ner Charlie en gång, trots att Charlie (ännu) är en badkruka.

 

Lördag den 23 april 2011

Hela flocken önskar en Glad Påsk och en trevlig påskafton!

Torsdagen den 21 april 2011

Nu har jag anmält mig och Fido till en träningstävling i rallylydnad i mitten av maj.

Jag har även testat några moment i Rallylydnad hemma med Charlie, och tror att detta skulle passa även honom, eftersom han lyssnar väldigt bra på mig. Jag läste även i tävligsreglerna. Rallylydnad blir en officiell gren den 1 juli, och man får ställa upp med flera hundar i samma tävling. Tänk vad roligt att testa att tävla med båda hundarna samma dag! Vi får se hur det går med träningen nu under våren…

Onsdagen den 20 april 2011

Så bar det iväg igen på rallylydnadskurs. Fido blir som en liten valp igen, så förväntansfull. Han var lika pigg och alert, lyhörd och följsam idag. Och tyckte det var så roligt. Lite mer utmaning, tex att vända helt om ifrån varandra, bak mot bak, och att hunden sedan fortsätter på högra sidan istället för på vänster. Tur att man har en hund som följer mitt kroppsspråk så bra, det räckte med några repetitioner så satt även detta.

Nu ska jag plugga skyltar!

Måndag den 18 april 2011

Idag har Fido och jag börjat på rallylydnadskurs! Efter hans skada och svåra operation förra sommaren, har vi inte kunnat träna så mycket på de grenar jag hade tänkt tävla i, och då slog det mig plötsligt att Rallylydnad förmodligen är en helt perfekt träningsform för honom. Platt mark och moment som inte kräver så mycket snedbelastning.

Jag hade aldrig testat detta förut, så jag visste inte riktigt vad som väntade. Men oj vad roligt det var. Fido är så erfaren lydnadsmässigt, så han kunde alla skyltar direkt och hade full kontakt och följsamhet hela banorna. Vid kursens slut kom kursledaren Barbro fram till oss och talade om att vi är överkvalificerade för grundkursen, så vi fick flytta upp till avancerad kurs istället, med start på onsdag. Så det skulle bli lite mer utmaning för oss. Vad roligt!

 

Klicka här för 2010 års dagbok
 

 

Antal besök: Varav idag: © Copyright 2007-2009 Fantastic's kennel

Senast uppdaterad: 2010-08-22