Dagbok 2008

Start Fantastic's kennel | Fido | Charlie | Aktiviteter | Om pudeln | Om mig | Kontakt | Gästbok


Klicka här för 2009 års dagbok


Måndag den 8 december 2008

Tänk vad tiden går, det har gått nästan 3 månader sedan jag var inne och uppdaterade hemsidan.

Igår stod jag i rasklubbsmontern på Stora Stockholm, Älvsjö mässan. Fido fick den stora äran att få följa med, och det var många som ville klappa honom. Han var ensam mellanpudel bland 4 stiliga storpudlar. Klockan 12 blev han avlöst av Charlies moster Elsie. Montern blev på lördagen utnämnd till näst bästa rasklubbsmonter.

 

 

Charlies valpar med Molly har visat sig även dom bli jättefina. Jag besökte dem dagen då den första valpen, Robin skulle flytta till sitt nya hem. Se vilken stilig kille! Även de andra två är jättefina både till sättet och utseende. Tänk vad sugen man blir på en ny liten valp när man ser dessa små underverk :-)

   


Söndag den 21 september 2008

Vilken helg! Igår blev Charlie pappa igen, då Molly födde 3 vackra små valpar. 1 svart hanne, 1 svart tik, och 1 brun hanne. Här kan du läsa mer om dem: Charlies avkommor


Foto Annika Tungel

Och idag debuterade lillmatte och Fido i "Barn med hund". De kom på andra plats.


Fredag den 12 september 2008

Idag har jag varit hemma med barnen. Fick då äntligen lite tid till att dra kammen genom pälsen på Charlie. Han såg ut som ett stort pälstroll. Så nu är han i alla fall grovklippt inför bad. Siktar på att bada honom på söndag.

Har fått fina bilder på Fido från Lina Moe (kennel Engine) som hade kameran med sig i Nyköping. Jag hade glömt kameran själv, så det var jätteuppskattat. Jag har inte bestämt om jag ska raka ner Fido nu, eller om jag ska ha kvar pälsen ett tag till. Emma ska i varje fall vara med på "barn med hund" nästa söndag. Jag får bestämma mig efter det. Om jag ska tävla lydnad till hösten så kan det ju vara skönt med en lite mer lättskött frilla.

I morgon ska jag till Gubbängen och träffa Charlies och Smillas valpar. De ska ställas ut för Christer Ivarsson. Ska bli jättespännande att få träffa dem.

Men nu är det dags för lite lydnadsträning.


Måndag den 25 augusti 2008

Oj, nu var det verkligen länge sen jag skrev här, 3 månader...Vad tiden går fort. Det känns som att allt går i ett, och efter en jobbdag är man helt slut. Det går segt med hundarnas lydnadsträning, men däremot har jag kommit igång att träna själv. Alltid något, och väldigt välbehövligt. Men jag ska ta tag i hundarnas träning nu. Charlie har i alla fall lärt sig två vardagskonster i veckan. "Kryp" och "Sitt vackert". Han kommer även ihåg "Snurra" (på alla 4) och "Dansa" (på bakbenen) som jag lärde honom i somras.

Två utställningar har jag även hunnit med sedan sist. Båda gångerna fick Fido följa med, tyckte det var hans tur att få ha lite kul. Första, på Pudelnationalen, var han väldigt ringrostig. Det var ju över ett år sen han var inne i ringen, och jag hade missat att träna honom inför denna utställning. Den andra var i Nyköping. Då tränade jag att ställa honom lite kvällen innan (så är det när man har ont om tid), men det räckte för att han skulle vara lite mer med på noterna. Tänk att han fortfarande får så fin kritrik, och beröm för sin färg, han är ju faktiskt sex år fyllda. Hade jag mer tid skulle jag ställa honom mer. Tyvärr hade jag inte med mig kameran, så jag har inga foton.

Charlies dotter har debuterat i utställningsringen. I valpklass, med fin kritik. Hon rör sig med samma stil och resning som sin pappa. Foto är taget av hans uppfödare Ingela (kennel Tip-Tops):

Jag hoppas jag får chans att träffa Minou och även hennes brorsa nu i september.

Flera har frågat om jag fortfarande har kvar Charlie i päls - och det har jag. Jag hart tänkt ställa honom senare i år, han tycker ju att det är så kul. Men nu först inriktar jag mig på lydnaden.


Lördag den 24 maj 2008

Idag blev Charlie svensk utställningschampion!

I strålande solsken fick idag Charlie sitt sista svenska cert och blev därmed champion. Klockan ringde 5:30 i morse, och efter frukost och rastning av hundarna satte jag mig i bilen och åkte iväg. Resan gick bra, det tog bara dryga timmen att åka till vackra Österbybruk. Väl på plats mötte jag upp Annika och Ingemar, som hade åkt dit kvällen innan i husbilen. Både Charlie och Julia (Tungels Julros) stod för championat. Charlie tyckte att det var jättekul att springa i ringen och vann sin klass. Och sedan i bästa hanklass fick han sitt efterlängtade CERT och championat. Duktiga Charlie! Och inte nog med det, när det var tikarnas tur så gick halvsyrran Julia och vann! Två championat på samma dag!

      
Halvsyskonen Charlie och Julia, numera titulerade Such Tungels Kardemumma och Such Tungels Julros :-)


Fredag den 28 mars 2008

Charlie och Smilla har blivit föräldrar.

I förmiddags föddes två små underbara små valpar. En tik och en hane, båda svarta. Allt gick bra. Valparna ser väldigt fina ut med mycket päls och bra i storleken. Det ska bli mycket spännande att se vad de blir av dessa små underverk!

Se mer under Charlies sida.


Måndagen den 24 mars 2008

Igår var vi på Stockholm International Dog Show på Älvsjömässan. Och jag är jätteglad. Charlie vann sin klass med CK, och blev sen placerad som bästa hane med CERT och CACIB! Därefter blev han BIM. Min vackra Charlie. Och han tyckte att allt var jättekul. Var så glad mot alla han träffade, pussade domaren med viftande svans och njöt av alla vackra pudeltikar som omgav honom vid sidan av ringen. Han är en riktig tjejtjusare :-)

Efter bedömningen kom domaren fram och pratade och lovordade Charlie. Hon var väldigt imponerad av honom, hans kropp, päls och utstrålning. Så här löd kritiken:

Plats: Stockholm International Dog Show, Älvsjömässan, domare: Eva Valinger, resultat: CK, CERT, CACIB, BIM

"Mycket flott. Välproportionerlig. Kolsvart. Maskulin. Välkroppad. Mycket vackert hanhundshuvud. Bra öron. Utmärkt benstomme och tassar. Välpresenterad. Tät päls. En härlig mellanpudelhane. Mycket bra svans. Typiska rörelser."

  
Charlie BIM, CERT och CACIB på Stockholm International Dog Show
(foto Klas Hultqvist)
 

Direkt efter BIR/BIM-klassen skulle jag in i ringen igen tillsammans med Annikas uppfödargrupp tillsammans med 3 vackra Tungelstikar. Gruppen bestod av 2 svarta och 2 bruna mellanpudlar, och blev BIR Uppfödargrupp.


BIR Uppfödargrupp (foto Klas Hultqvist)

Efter BIM-placeringen blev Charlie även uttagen att närvara vid en domarexamination, dvs att en domaraspirant skulle bli bedömd av två erfarna examinatorer. 12 pudlar av alla storlekar deltog. Först gick examinatorerna igenom alla hundar, vi fick både springa i ringen och låta hundarna stå på bordet. Sen bedömde aspiranten hundarna själv, och slutligen fick aspiranten berätta vad han hade kommit fram till.

Efter detta började det bli sen eftermiddag, och det var dags för gruppfinalen i stora finalringen. Lång väntan. Men här blev det ingen placering.

Ja, en lång och händelserik dag. Jag är mäkta imponerad av Charlie att han orkade med hela dagen, med humöret på topp. Han är verkligen en superhund. Och som domaren sa när hon fick höra ett han bara är 2 år - "du kommer ha jättekul med honom i framtiden". Men...det har jag ju redan nu :-).


Onsdag den 13 februari 2008

Idag fyller Fido år!

Det firades med tårtkalas. Lillmatte bakade en smaskig tårta fylld med köttbullar, rivna morötter, Frolic, mm. Mums tyckte hundarna! Och som ytterligare en present på sin födelsedag kom idag resultatet från den gentest jag gjort hos Optigen-labbet i USA. De har kontrollerat om han har den gen som kan ge ögonsjukdomen PRCD-PRA. Och han hade inte anlag för detta, dvs han kan aldrig bli blind av denna variant av PRA, och han kan heller aldrig lämna det efter sig.

Kom nu att tänka på en helt annan sak. Häromdagen när jag satt vid datorn i arbetsrummet så blev det ett väldigt liv utanför mitt fönster. Jag tittade upp, och bara några meter framför mig så flög det en rovfågel. I klorna hade den fångat en stor koltrast. Det var som att den ville visa upp sitt byte för mig. Sedan gled den iväg över trädtopparna. Passar därmed på att varna alla som har små hundar/valpar hemma, passa så att de inte råkar i klorna på en stor rovfågel. Hemska tanke!


Söndag den 3 februari 2008

Idag har har jag varit på utställning med Charlie i Köping. Jag fick inte med mig familjen denna gång, så jag fick bila själv. Trots det dåliga vädret så gick det bra, tog knappt 2 timmar.

Charlie skötte sig utmärkt. Han är så lätt att ha med. Det var flera stycken som kom fram och sa att de tyckte att han var fin. Det blir man glad över att få höra! Det var även flera som var intresserade av att köpa pudel som kom fram och klappade honom, och de passade då även på att frågade lite om pudlar. Och det är ju inte särskilt svårt att marknadsföra denna underbara ras.

På utställningen var det hela 34 mellanpudlar anmälda. Charlie fick CK. Denna gång var han pigg och glad, och visade upp sig med resning och stil. Han fick jättefin kritik: 'Excellent quality. Black. Lovely head and expression. Good underjaw. Good front and chestbone. Nice tailset. Good reach of neck. Well angulated rearquaters. Moved well covering ground.'

Dagen slutade med ett inköp av 4 stycken pudelvykort samt två stycken rosa plastpudlar innehållande badskum med doft av jordgubb. En bra present till barnen när jag kom hem på kvällen.


Tisdag den 22 januari 2008

Idag har det snöat. Önskar att det kunde bli en riktig vinter med ordentligt med snö, och lite torrare luft. Framför allt för barnens skull, men även jag själv tycker det är fint med snö, det blir så mycket ljusare ute då. Och hundarna brukar älska att busa kring i snödrivorna.

Idag badade jag av "nederdelen" på Fido, och sedan grovklippte jag honom inför kommande bad. Han hade blivit riktigt långhårig, vilket känns helt onödigt. En fullpälsad hund behöver ju inte vara MER än fullpälsad. Han blev riktigt stilig! Ska försöka fotografera honom efter badet, men det blir inte förrän till helgen. Charlie står nu på tur att bli grovklippt inför bad. Men jag tror inte att tiden räcker till för att hinna bada honom heller förrän framåt lördag.


Söndag den 20 januari 2008

Vilken härlig dag det var idag. Solen värmde ordentligt när jag tog en lång skogs/ängspromenad vid lunchtid. Charlie träffade en jätterolig lekkamrat som han busade omkring med. En Shetland Sheepdog av lagom storlek. Det är så härligt att se när hundar leker, de utstrålar sådan glädje.

Jag hann med en promenad på ängarna även på eftermiddagen, och då hade jag även ena dottern med dig. Så nu är hundarna både trötta och belåtna. Ska försöka hinna med ett kort lydnadspass med Fido efter middagen, men idag blir det nog lite finslipning inomhus. Skulle vara kul att komma iväg till start nu under våren med honom.


Torsdag den 17 januari 2008

Charlie ska bli pappa! Söta tiken Rutan var här på besök igår.

Båda hundarna var jätteduktiga, och skötte sig exemplariskt. Charlie var väldigt lugn och samtidigt mycket bestämd. Han visste precis vad det var frågan om. De är ett väldigt stiligt par, så jag tror att det kan bli riktigt fina valpar. När Rutan lämnade huset var han först lite ledsen, han ville så klart att hon skulle stanna kvar. Men sen efter en skön promenad var han precis som vanligt. Det är det som är så skönt med Charlie, att han har en "av-och-på-knapp", har lätt för bus och lek, men sen när man säger att det är bra så varvar han ner och blir lugn direkt. Ja, så nu är det bara att hoppas att allt vill sig väl med valparna, och jag ser med spänning fram emot att få se resultatet.

Efteråt var de trötta, men mycket belåtna Charlie ville även han komma upp i knäet... Men då tyckte Rutan att det var bäst att berätta att detta faktiskt är hennes matte...

Mer info kommer senare på hemsidan.


Fredag den 11 januari 2008

Jag har nu bestämt mig för att göra ett försök att skriva ner lite smått och gott som händer i hundarnas liv i en dagbok. Jag kommer inte ha tid att uppdatera den varje dag, men har tänkt mig skriva lite då och då. Och självklart om det händer något kul av intresse.

Nu är det nytt år och nytt schema för tävlingar och utställningar. Förra årets utställningssäsong avslutades med Charlie på "Stora Stockholm". Jag är jättenöjd med hans placering där. Otroliga 45 anmälda mellanpudlar. Och Charlie fick CK och blev placerad 6:a i bästa hanklass! Tyvärr var han lite trött, så han visade inte upp sitt vanliga jag i ringen. Så man kan ju inte låta bli att undra hur det skulle gått om han visat upp sig med sin vanliga show-glädje...Nu ser jag fram emot utställningsår 2008 och det ska bli spännande att se vad han kan prestera..

Även Fido gjorde nystart i ringen förra året med strålande resultat, flera CK och placerad bästa hanklass. En gång var han bara en placering från att få certet. Men lydnadsplanen fick vänta med sin premiär i tävlingssammanhang. Det är svårt att hinna med allt när man även är småbarnsförälder. Men jag ska försöka satsa nu till våren på ettan, så får vi se vart det slutar.

Ja, jag ser med spänning fram emot detta år, det finns så mycket roligt man kan göra med hundarna, synd att dygnet bara har 24 timmar *ler*

 

Antal besök: © Copyright 2007-2009 Fantastic's kennel

Senast uppdaterad: 2009-03-15