Start Fantastic's kennel | Fido | Charlie | Aktiviteter | Om pudeln | Om mig | Kontakt | Gästbok


Pudelpromenader | Klippkurs | Agilitykurs | Kantarellsök | Valp/grundlydnandskurs | Övrigt


Agilitykurs

2007-05-27 (lektion 6 av 8)
Vad kul det var idag! Båda hundarna var väldigt duktiga. Kan hända var det uppehållet som gjorde att de hunnit smälta allt de lärt sig. Vi var ju på utställning vid förra tillfället. Även Charlie gick idag lös vid min sida, och ignorerade då de andra hundarna. Den lite omogna bus-Charlie var som bortblåst och i stället hade jag en träningssugen, lyhörd och koncentrerad hund bredvid mig. Fido hade mer energi än vanligt i sig, och såg ut att tycka att allt var väldigt kul. Båda två tog gärna hinder, såsom gungan, av sig själva innan jag ens hunnit säga något kommande, och de börjar få upp farten på balansen. Jag hinner knappt med själv. Och båda tänkte framåt när vi gav oss på banor på 7-8 hinder. Agility är verkligen en rolig och fartfylld sport!

 
Först fick Charlie pröva den snabba banan med start i tunneln. Vilken farthund han är!

 
Sedan var det Fidos tur. Han flög över alla hinder.


Slutligen visade de upp lite par-hoppning. Visst är de söta!


2007-05-06 (lektion 4 av 8)
Nu har vi kommit halvvägs i kursen. Vi prövade på flera olika kombinationer och banor idag och hundarna klarade allt galant. Både Fido och Charlie lyssnade bra, och förstod vilka hinder de skulle ta. Idag fick de även prova på gungbrädan utan hjälp, och det gick bra, de balanserar med glädje. I slutet av lektionen satte vi upp alla hundar på balansen och de satt alla snällt kvar när jag fotade dem. Häftigt va!

  


2007-04-29 (lektion 3 av 8)
Idag var båda hundarna med på agilitykursen. Det märktes på Charlie att jag hade tränat passivitet förra gången, för han var mycket lugnare. Charlie börjar nu förstå vad det är frågan om, och Fido är på samma nivå som förra året igen.


2007-04-22 (lektion 2 av 8)
Idag hade jag bara med Charlie på kursen, för Fido har gjort illa tassen. Charlie var väldigt uppspelt, tycker att livet är så roligt! Jag körde därför mycket passivitetsövningar med honom, satt stilla mycket och tittade på de andra hundarna. Det gav resultat, och han varvade ner. Även idag prövade jag alla hinder samt olika hoppkombinationer. Charlie är väldigt duktig. Men okoncentrerad. Vi skulle behöva träna hemma mellan tillfällena för att nöta in själva kommandoorden, för det tar ju tid innan de sätter sig. Skulle även vilja sätta upp ett provisoriskt slalomhinder på gräsmattan, för det är nog det hindret tar längst tid att öva in.


2007-04-15 (lektion 1 av 8)
Idag var det dags för det första kurstillfället på agilitykursen. Hela familjen följde med, så det blev en härlig utflykt i det soliga vårvädret. Det var första gången som Charlie prövade på denna fartfyllda sport, och han var väldigt duktig, prövade på alla hinder utan tvekan. Fido hade ju varit med för ett år sedan, så han kom ihåg allt och blev väldigt glad när han kom ut på banan.

Antal besök:
Senast uppdaterad: 2009-03-14